Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης, πραγματοποιήθηκε νέο Σεμινάριο Εκπαίδευσης για τους συμμετέχοντες της ΠΑΕ Ο.Φ.Η. και του Ερασιτέχνη Ο.Φ.Η. κατόπιν αιτήματος των ομάδων.

Η ημερίδα αποτέλεσε την αφορμή για την ευρεία ενημέρωση της σημασίας του Επιμορφωτικού Προγράμματος σε όλη τη χώρα και φυσικά το Νομό Ηρακλείου όπου φιλοξενήθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Aυγενάκης αρωγός του Προγράμματος, μίλησε για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελείται, με στόχο την Πιστοποιημένη γνώση των μελών της αθλητικής οικογένειας προκειμένου να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή σε κάθε αθλητική δραστηριότητα. Για πρώτη φορά οι επαγγελματίες του Αθλητισμού, βάσει Νόμου θα πρέπει να εκπαιδεύονται τις τεχνικές των Πρώτων Βοηθειών για να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη υπηρεσία με ασφάλεια στο έργο που επιτελούν στους χώρους εργασίας τους. Ευχαρίστησε τους καταξιωμένους επιστήμονες του «Safe in Sports», τον εμπνευστή Γιώργο Στεφανουδάκη και την συνεργάτιδα Μαρίνα Καλογριδάκη, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Ε.Κ.Α.Β., για την καταλυτική συμβολή τους στο πρόγραμμα, αναφέρθηκε στον βασικό φορέα χρηματοδότησης το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και φυσικά σε όλους τους εκπαιδευόμενους για την θετική τους ανταπόκριση. Επίσης ευχαρίστησε τις ομάδες που έδωσαν το δυναμικό παρόν και αποτέλεσαν παράδειγμα προόδου του αθλητισμού.

Ο Υπεύθυνος του Προγράμματος, Γιώργος Στεφανουδάκης, αρκετά συγκινημένος δήλωσε πως βρίσκεται στο «σπίτι του». Έκανε μικρή αναφορά τρόπου εξέλιξης του Προγράμματος. Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την άριστη συνεργασία και φυσικά τον Υπουργό που άνοιξε τους ορίζοντες προκειμένου να εφαρμοστεί το όραμα.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Γιαλυτάκης με την Εκπαιδευτική Ομάδα, ανέλαβαν την Πρακτική Άσκηση του Σεμιναρίου τονίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης την Πρώτων Βοηθειών σε όλους τους εμπλεκόμενους του Αθλητισμού.

Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο διακεκριμένος Καθηγητής Ορθοπεδικής, Χειρουργικής και Νευροχειρουργικής, παγκοσμίως γνωστός για το διδακτικό και εκπαιδευτικό του έργο, Αλέξανδρος Χατζηπαύλου.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, Νεκτάριος Βιδάκης. Ο Οργανισμός αποτελεί τη βάση του S.I.S., όπως δήλωσε, στηρίζοντας οικονομικά το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σε όλη τη χώρα.

Κατά την έναρξη του Σεμιναρίου, ο Επικεφαλής γιατρός της ΠΑΕ Ο.Φ.Η., Γιώργος Κουβίδης και ο δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Ερασιτέχνη Ο.Φ.Η., Γιώργος Κορτσιδάκης, εκ μέρους των συλλόγων τους, καλωσόρισαν τα επιτελεία των φορέων, τους εκπαιδευόμενους και τους ευχαριστούμε που έμπρακτα συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση της ημερίδας.

Επιπλέον να ευχαριστήσουμε τον Αντιπρόεδρο του Ερασιτέχνη Ο.Φ.Η. Κώστα Καζανάκη, τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ο.Φ.Η., Ηλία Πουρανίδη, τον πρ. Διεθνή Διαιτητή του Μπάσκετ, Γιάννη Ράλλη, τον Πρόεδρο των Φυσιοθεραπευτών Ηρακλείου – Λασιθίου, Επαμεινώνδα Χαρωνίκη, τον Εκπαιδευτή του Ε.Ε.Σ., Δημήτρη Φραγκιαδάκη με την ομάδα, τους Δημοσιογράφους που κάλυψαν την εκδήλωση και πάνω απ΄ όλα τους σπουδαίους αθλητές, προπονητές, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές και γιατρούς των Συλλόγων για την παρουσία τους και την ένθερμη συμμετοχή τους.

Share